Gepost door: richardwentzel | 20 mei 2013

The Way Of Nature Nederland

Het is eigenlijk heel logisch. Na het avontuur in Mexico bleef er iets knagen.. “Hoe kan ik de mensen in Nederland iets laten ervaren wat een beetje lijkt op wat ik heb meegemaakt?” En nu doet de gelegenheid zich voor – we zijn bezig met de oprichting van ‘The Way Of Nature Nederland’! En Juni hebben we direct een mooie start, John P. Milton komt voor de begeleiding van een Nature Retreat.

Annemieke Wiercx was één van de deelnemers destijds in Baja Mexico – eigenlijk al bijzonder dat we met 2 Nederlanders in een groep van 6 zaten. We kenden elkaar niet en ook in de voorbereiding hadden we geen contact gezocht. Voor mij was het vooral handig omdat we soms in het Nederlands nét even anders over onze belevenissen konden praten dan in het Engels.

Onze ervaringen in Mexico zijn heel verschillend geweest en na de laatste 2 dagen met de groep destijds zijn we uiteen gegaan en heeft iedereen zijn of haar eigen weg bewandeld. Tot 4 weken geleden. Annemieke zocht contact met me, want John zou naar Nederland komen en de vraag was of ik interesse had om te helpen in de organisatie daarvan. Het kwam op een mooi moment. Eerder dit jaar werd ik al regelmatig onrustig omdat ik het contact met de natuur een beetje kwijt aan het raken was – en daarmee ook het contact met mezelf. Zonder dat ik een oplossing voor dat probleem had heb ik er destijds wel aandacht aan besteed. Meer als ‘Set the intention and let it go‘. We zullen wel zien.

Nu gaan zaken erg snel. We hebben besloten the Way Of Nature Nederland als logowayofnaturenl_deforganisatie neer te zetten, waarbij we het belang van de natuur en de verbinding voorop stellen, met als doel een wereld die meer in balans is. En daarmee meer resultaten haalt, voor nu en in de toekomst. Annemieke en ik waren het snel eens, zonder er veel over te praten. Over het hoe, het waarom en dat we dit samen konden starten. Ons gezamenlijk avontuur in Mexico heeft er blijkbaar toe bijgedragen dat we op hetzelfde level zitten.

In de naam The Way Of Nature zit eigenlijk al het ‘hoe’. Het eerste principe waar John vaak naar verwijst (‘Iedereen en alles is met elkaar verbonden’) is makkelijk uitgesproken en voor velen is het o zo moeilijk om het gedrag te baseren op dit uitgangspunt. Volgens mij komt dit omdat we zodanig gecultiveerd zijn dat we de verbinding niet meer opzoeken. Niet met onszelf, niet met elkaar en al helemaal niet met de natuur (of het universum) waar we onderdeel van zijn. Nee, als alternatief spreken we met elkaar over KPI’s en hoe het toch kan dat deze weer niet gehaald zijn. Denken, denken, denken. Er is natuurlijk niets mis met KPI’s, als ze het logisch resultaat zijn van authentiek denken en doen. Dit terzijde.

Met The Way Of Nature willen we mensen de mogelijkheid geven om via de natuur weer bij zichzelf te komen. Veelal door er gewoon te zijn en waar te nemen. En als je echt bij jezelf bent gekomen, ben je ook dicht bij de ander. En bij de natuur. Tenslotte zijn we allemaal verbonden. Hoe beter het gaat met jou, hoe beter het gaat met alles en iedereen dat leeft.

We beginnen met een fantastische aftrap: 2 workshops en een Nature Quest onder leiding van John P. Milton! John heeft niet alleen ons geïnspireerd en begeleid, ook bekende namen als Peter Senge, Otto Scharmer en Joseph Jaworski zijn bij hem ‘in de leer’ geweest. Op 11 juni is de eerste workshop en het hele johnprogramma duurt tot 19 juni. Kort dag, maar zeker de moeite waard. Voor ieder wat wils, van een ééndaagse workshop tot een meerdaagse ‘Quest’ met solo. We zijn blij dat John het initiatief om The Way Of Nature in Nederland te starten wil ondersteunen

We gaan er ook hard aan werken om vanuit die ervaringen in de natuur de praktische handvatten in ‘real-life’ te vinden en de verbinding door te trekken naar persoonlijke- en organisatiegroei. Ik zie zelf een logische aansluiting met de (rationele) Theory of Constraints aanpak van Eli Goldratt en het ‘Gedragskeuzemodel’ wat ik daarop heb gebaseerd. In een wereld waarin we het  ‘zijn’ een beetje kwijt zijn zullen we toch ook de taal van vandaag moeten spreken om de verbinding uiteindelijk te gaan leggen.

Wil je de unieke gelegenheid niet missen om met John een Nature Retreat te doen? Kijk dan op http://www.wayofnature.nl

facebook

Meer informatie over het gedragskeuzemodel (in ontwikkeling): http://www.gedragskeuzemodel.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

<span>%d</span> bloggers liken dit: